Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Detingut un home a Toixa per pintades ofensives contra la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 59 anys a Toixa (València) per presumptament realitzar pintades ofensives amb la Guàrdia Civil. El sospitós tenia tres denúncies prèvies per saltar-se el confinament.
Detingut a Toixa
Detingut a Toixa
GUARDIA CIVIL
Detingut a Toixa

L'última pintada, de color groc fluorescent, va aparéixer el 17 d'abril en una façana d'una vivenda en un carrer cèntric de Toixa. Va generar indignació i empipament de veïns en xarxes socials, per la qual cosa els servicis de neteja es van afanyar a esborrar-la, informa l'institut armat en un comunicat.

L'alcaldessa de Toixa va avisar d'aquesta pintada ofensiva contra la Guàrdia Civil en poder suposar un delicte d'injúries o amenaces greus, la qual cosa va engegar l'operació 'Hen spray' amb agents de Xiva i Xelva (València).

Després de les perquisicions, els investigadors van donar amb el responsable i van confirmar que buscava provocar, directament o indirectament, sentiments d'odi, violència o discriminació cap a les forces de seguretat, davant la seua possible afectació pel coronavirus.

Aquest home tenia tres denúncies administratives prèvies de la Guàrdia Civil per no respectar l'estat d'alarma, una d'elles un dia abans de l'aparició de la pintada.

Com a conseqüència d'aquesta operació s'han aclarit altres delictes a Toixa en els quals hauria participat de forma similar. L'home, espanyol i amb nombrosos antecedents, va ser arrestat per la seua implicació en delictes d'injúries o amenaces greus contra les forces de seguretat, danys i desobediència greu a agents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento